My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci Siverek Haber whatsapp toplu mesaj Otel Malzemeleri harddisk dolumu ne demek Pegasus iletisim ucuz burun estetigi Teknoloji Bilim Turkiye Haberleri su tesisat tamiri sisli kombi tamiri satis egitimi cekmekoy elektrikci malatya haber umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci


rss search

Am gresit. Si, de aici, stirea

line

S-ar fi cuvenit să titrez “O româncă la Louis Vuitton”, postul ăsta să intre în gaşcă cu “O româncă la Valentino” şi să-mi văd de viaţă, mulţumită că am mai împărtăşit o mândră trebuşoară. Numai că azi am un gând mai larg de scos în lume…

N-am crezut niciodată în festivalul Pasarela şi n-am îndemnat niciun prieten designer să participe la el, pam-pam.

Nebun să fii să-ţi cheltuieşti banii pe o colecţie specială pe care să ajungi – după preselecţie – s-o prezinţi, alături de alţi trei ca tine, în faţa unor români ce cumpără rar modă sau vin să asiste la show doar pentru că e o sindrofie franţuz-elegantă la care dă bine să fii.

Sigur, la show asistă şi nişte fini profesionişti de modă parizieni - juriul – şi, dacă ei îţi dau credit, câştigi Pasarela. Te-ncălzeşte simpatia lor o vreme, dar la expoziţia de la Institutul Francez de Modă (IFM) – căci ea ţi-e premiul – nu-ţi garantează nimeni vizita unor buyeri… Deci, până la urmă, ce câştigi?

Cu banii şi efortul ăsta poţi mult mai bine să mergi la un târg internaţional de modă, unde măcar intri într-un “vad” şi te izbeşti sigur de cerinţele directorilor de achiziţii de la magazine-magazine. Eveniment de la care te întorci mult mai business-înţelept – dacă n-ai luat nicio comandă – se-nţelege.

Totuşi, poate am greşit că n-am crezut.

Pentru că, zilele trecute, când citeam în presa mare şi, pe alocuri, toantă despre cum vine fondatorul casei Gaultier să ne facă “ordine” în gândurile despre lux, am dat de-o scurtă informaţie care era, de fapt, un indiciu pentru ditamai ştirea. Şi redactorul n-a simţit nimic. Şi, dacă nu simţi, “baby”, n-are niciun rost, aş adăuga…

Ştirea cum că cea mai recentă câştigătoare a Pasarela – Laura Popoviciu – face sprint pe tocuri de 12 prin birourile Louis Vuitton, după cum mi-a povestit chiar ea, la un scurt apel. Culmea, i se trage chiar de la festival. Nu alergătura, nu.  Ci curajul de a merge la studii la IFM, de unde a şi ajuns la celebra casă de modă. Bun, totuşi, şi ăsta!

“Tocmai am început un stagiu la Louis Vuitton în cadrul Departamentului de Inovaţie, în calitate de Assistante chef de Projet créatif. Atribuţiile mele? Să asist la elaborarea conceptelor, să fac schiţe şi dosare tehnice, să ma ocup de prezentarea proiectelor, de furnizori şi de sourcingul de materiale. Distracţia asta ţine până în martie 2011, când începe viaţa adevărată”, mi-a zis Laura.

Să-i fie de foarte bine! Acolo. Cu lumea la picioare. La fel şi nouă. Aici, brr.

P.S. Sunt curioasă: voi (cei foarte buni) de ce n-aţi plecat încă din ţară?


Facebook comments:

1 comment

line
  1. as zice, in stilul FB – un mare LIKE! si multe felicitari si urari de bine, pana si dupa martie 2011 pentru Laura Popoviciu!

    line

Leave a Reply