My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci istanbul elektrikci whatsapp toplu mesaj Otel Malzemeleri harddisk dolumu ne demek Pegasus iletisim ucuz burun estetigi Teknoloji Bilim Turkiye Haberleri su tesisat tamiri sisli kombi tamiri satis egitimi cekmekoy elektrikci uskudar kornis montaj umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci


rss search

Care MODĂ românească?

line

In urma cu zece ani, Gabriela Vlad era o romanca bursiera la Academia de Arte Frumoase din Milano. Acum e o romanca specialist in vanzari la Valentino Fashion Group. Zilele trecute mi.a vorbit un picut despre cum se vede moda romaneasca “din afara”.

Iata!

“Care moda romaneasca? Ma informez prin internet despre ceea ce se petrece in moda noastra. S-ar putea sa fiu dezinformata, dar nu cred! Nu vreau sa par snoaba, dar ar fi dificil pentru mine daca mi-as dori sa ma imbrac de la un brand romanesc.

Avem mult de muncit, trebuie sa fim mult mai atenti la ceea ce se petrece in restul lumii, dar nu trebuie sa ne pierdem identitatea. Sa fim atenti la tendinte si sa invatam sa le interpretam corect. Scolile de moda din Romania ar trebui sa reconfigureze programa. Cred sincer ca e nevoie si de profesori care sa ii invete pe viitorii designeri ce inseamna sa faci moda. Multi dintre creatorii romani fac costum, nu moda.

Consumatorul roman de moda pare “infometat”. Vrea sa cumpere, dar nu prea gaseste ceva sa il satisfaca. De exemplu, sora mea, care locuieste in Bucuresti, vine o data pe luna in Milano, pentru a-si cumpara haine. Aici gaseste haine de actualitate, care au un cost inferior celor din Romania si o calitate superioara. S-a intamplat ca unele dintre aceste haine sa fie produse in Romania, ceea ce ar trebui sa ne dea de gandit…“.


Facebook comments:


Leave a Reply