My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci Siverek Haber whatsapp toplu mesaj Otel Malzemeleri harddisk dolumu ne demek Pegasus iletisim ucuz burun estetigi Teknoloji Bilim Turkiye Haberleri su tesisat tamiri sisli kombi tamiri satis egitimi cekmekoy elektrikci malatya haber umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci


rss search

Ce-am zis la ziar despre noi si mamele noastre. Voi ce credeti?

line

Prin mai, cei de la Adevărul mi-au cerut părerea despre folclorul pe care-l are ţara asta apropo de bărbaţii noştri de toate zilele (că tre’ să fie un pic mai frumoşi ca dracu’, că ce contează un pic de burtă şi nişte aventuri cât timp aduc bani în casă plus altele asemenea) şi influenţa lui în 2011. Le-am zis aşa, gândindu-mă la mamele noastre şi la noi:

Cred că femeia care se mai “scaldă” încă în folclorul ăsta are peste 35 de ani şi ia decizii la fiecare pas după “Altceva mai bun oricum nu găsesc”. Alege prin comparaţie cu mai răul, fără să ţină cont de ce-şi doreşte de fapt. Că bărbatul ei nu e cel mai atent din lume, că trebuie să-l spele, calce şi îmbrace ca pe un copil, că mai scapă la femei… cât timp e discret, astea sunt de iertat pentru că le bifează pe altele şi ele contează în faţa lumii. E femeia care iartă multe şi “trage” să ţina cuplul si familia aşa cum le cere lumea; ceea ce-i egal cu validare socială, integrare în comunitatea de referinţă, linişte. O femeie care, însă, la puţin peste 50 de ani zice – atenţie! – “Gata, nu (te) mai suport” şi aici am foarte multe exemple recente, din familiile amicilor mei. Menopauza “lucrează” femeia la stima de sine şi o duce spre divorţ mileniul ăsta, pare-se.

Femeia de 20-35 alege prin comparaţie cu mai binele. Foarte conştientă că bărbaţii “de revistă” – deja, folclorul ei – umblă liberi pe străzile din Budapesta, nu neapărat din Milano sau Londra, ea îşi doreste şi în Bucureşti sau în Timişoara sau în Braşov un bărbat care să se îmbrace singur şi foarte bine, care să aleagă cu mult bun gust o bijuterie, care să vadă rostul unui tablou pe perete, care să ştie bine când să aducă flori, care să facă înţelept pe fratele mai mare şi foarte grijuliu pe tatăl şi tot aşa. Pentru ea nu mai contează aproape deloc cum zice lumea veche că trebuie să fie cuplul şi familia şi cel mai des “trage” să îl educe pe bărbat într-ale frumosului (minţii, trupului, casei, femeii, lumii) căci nu, el nu vine aşa de la mama sau din şcoală, el vine “autist”.

La cum se tot schimbă folclorul ăsta la care ne raportăm, sper să n-ajungă să-şi dorească fetele noastre inşi îmbrăcaţi în fustă pe lângă ele…


Facebook comments:


Leave a Reply