My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci Siverek Haber whatsapp toplu mesaj Otel Malzemeleri harddisk dolumu ne demek Pegasus iletisim ucuz burun estetigi Teknoloji Bilim Turkiye Haberleri su tesisat tamiri sisli kombi tamiri satis egitimi cekmekoy elektrikci malatya haber umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci


rss search

Daca-mi mai iau un dulap, ce credeti?

line

Nu vii tu să-i vezi pe copiii ăştia?, îmi scria cineva într-un SMS în seara aia, habar n-aveam cine, cert e că se aştepta să fiu acolo, “mirosindu-i” pe cei mai buni studenţi la Modă dintre toţi tinerii care îşi prezentau colecţiile în Cocor. Şi chiar eram pe drum înspre eveniment cu prietenele mele!

Ieşim rar la evenimente bucureştene, însă când ieşim sigur e cu rost de a găsi prospeţime, super isteţime, alternative wow! Una dintre noi e stilist la cea mai vândută revistă pentru femei din ţară, alta e editor la unul dintre cele mai apreciate bloguri de modă şi frumuseţe pe plan internaţional, alta are grijă online de cel mai puternic magazin de modă high-end din România iar eu am grijă online şi offline de cel mai puternic brand românesc de modă mass-market.

Din businessul în care lucrăm, fiecare putem influenţa câte un pic carierele foarte tinerilor creativi, numai să dăm peste ei! Căci la Cocor, în seara aia, n-am dat. Mai tot şoul a fost ca şi cum ne-am fi uitat la desene animate. Am identificat din zeci de ţinute doar patru corecte, cât de cât frumoase şi purtabile. Ce inspirate, adică sărate şi piperate, dar cu bun simţ, ce făcute pentru oameni? Parcă miza tuturor studenţilor ar fi fost “să-mi iasă special, special spre supranatural”, fără limita ridicolului.

Şi nici nu vă imaginaţi ce ciudă pe noi patru! Pentru că ne-ar plăcea e-norm să avem des despre cine scrie nou femeilor din ţară şi din străinătate, piesele cui alege nou pentru pictoriale, mintea şi mâna cui s-o folosim nou în proiecte mari de creaţie şi producţie pentru fashioniste! Căci despre asta e moda, în final: despre vânzare unor inse care se plimbă cool prin lume, tare mândre de ce poartă, influenţând astfel alegerile altor inse.


Nu mai invoc şcoala în dezastrul din seara aia, nu mai e marele argument, cred în autonomia în învăţare, mai ales anii ăştia; de fapt, cred de mult în ea, pentru că am învăţat singură tot ce ştiu, nu m-a dădăcit nimeni, de la scris pentru hârtie sau ecran la marketing şi comunicare pentru diferite felii de business la  management de proiect online de publishing sau de comerţ.

Aşadar am aşteptări. Mari. Foarte mari. De la cei foarte mici. Vreau ca, dacă-mi mai iau un dulap, cu ei să-l umplu. Unul pe lună să mă facă să-l doresc! Şi apoi să discutăm business. Virtual, dulapul există deja, uite AICI pe cine am ales până acum dintre ăi mai “bătrâni” designeri români, o să tot adaug, poate aveţi recomandări dintre cei foarte tineri!

Vorba aia, de femeie din 2012, ţin de bani atârnându-i pe umeraşele Pinterest ;)


Facebook comments:

4 comments

line
 1. AlinaC

  Tricoul din imagine se poate comanda de undeva? :D

  line
 2. NFF

  Profesorii ar trebui sa le ancoreze totusi visele creative in realitate, fiindca realitatea se cumpara de la magazin, si nu incercarile de costume pentru carnaval.

  line
 3. Paula

  Alina, tricoul poţi să-l comanzi la Alina Ene, ea e designerul din spatele brandului COOLTA: http://www.facebook.com/alinaene.

  line
 4. AlinaC

  Multam mult, Paula! :D

  line

Leave a Reply