My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci Siverek Haber whatsapp toplu mesaj Otel Malzemeleri harddisk dolumu ne demek Pegasus iletisim ucuz burun estetigi Teknoloji Bilim Turkiye Haberleri su tesisat tamiri sisli kombi tamiri satis egitimi cekmekoy elektrikci malatya haber umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci


rss search

Scurt: de ce ♥ ♥ Brasovul

line

Azi, pe la 12, la intrarea în Braşov dinspre Bran, un cioban stătea în fund pe linia de tren, îşi păzea turma şi mânca un Twix cu o poftă nebună.

Aş putea începe un roman de la “poza” asta, apropou de ce-i mai ţinător de minte de-acasă. Dar acum-acum vă povestesc pe scurt, nu pe lung, de ce iubesc Braşovul.

De fiecare dată când mă întorc acasă o găsesc tot acolo pe tante Chiţu. Acolo – adică la chioşcul cu nimicuri de lângă gangul din Mureşenilor 5 în care m-am pupat vreme de patru ani.

Faptul că vinde tot într-un “1 pe 1″, la cinci ani de când am plecat eu din Braşov, e cea mai cea dovadă de fidelitate pe care-am întâlnit-o vreodată în comerţul din România, zău!

Dac-o iau la pas lent pe Mureşenilor, de la Livadă înspre Şaguna, îmi sare inima turistică din piept. Librării, bistrouri, bănci şi magazine bune-bune de modă, româneşti şi străine la un loc, aşa cum şi trebuie.

Intru în Moda Lux şi văd sacouri lucrate impecabil, aşa cum ştie un atelier braşovean cel mai bine. Intru în Guara şi dau de broderii măiestre de la Cluj.

Intru La berbecu’ şi găsesc o selecţie tare isteaţă de piese Burberry, Chloe şi Max Mara, până-n 1.000 de lei. Intru în monobrandul Hilfiger sau în Optiplaza şi dau de toate “semnalmentele” comerţului de calitate, vorba arhitectului.

Cobor pe Republicii, mă opresc la cofetăria cu oglinzi şi-mi “rezerv” o halca de ciocolată de casă iar apoi dau fuga-n piaţă, pentru ridichile cele mai gustoase din lume.

Îi cumpăr tatei pulovere la 85 de lei bucata de la producătorul local al Polo Ralph Lauren, care are un mic magazin “de fabrică” în Universal, şi n-am cum să nu iubesc şi-mai-şi Braşovul când Giovanni, nebunul oraşului, mi se înclină la semafor, de prinţesă ce-şi închipuie că sunt.

Voi de ce-l iubiţi?


Facebook comments:

3 comments

line
 1. ca-i plin de bucuresteni si gasesti pizza buna la 3 dimineata ? :mrgreen: joke

  line
 2. Paula

  bucuresteni in adidasi la -10 grade, daaa. niste minuni de oameni, un deliciu.

  line
 3. Daiana

  Ca e verde totu’ in jurul tau si ca sunt mai putine fite de bucuresti in aer….:D

  line

Leave a Reply