My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci Siverek Haber whatsapp toplu mesaj Otel Malzemeleri harddisk dolumu ne demek Pegasus iletisim ucuz burun estetigi Teknoloji Bilim Turkiye Haberleri su tesisat tamiri sisli kombi tamiri satis egitimi cekmekoy elektrikci malatya haber umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci


rss search

De unde ne mai imbracam. UAD Cluj, baza mea de date

line

Pe uşa mare de la intrare am o poză cu noi doi mici, începători, luptători, aspiranţi, rezemaţi unul de celălalt. Nu stă multă lume pe uşa mea. El, de exemplu, stă pentru că am crescut la fel de frumos amândoi, de atunci.

Lucian Broscăţean a fermecat prin lume pe la nişte concursuri şi pe la nişte săptămâni ale modei, presa a avut şi tot are multe motive să scrie minunat despre el şi aşa, 40% din reputaţia UAD Cluj, şcoala care l-a format, loc în care şi el a rămas formator, ce fain!, e reputaţia lui, de fapt. Tot 40% din reputaţia şcolii e suma reputaţiilor lui Istvan Cimpan, Alinei Botea, Andrei Cliţan, Smarandei Almăşan, Laurei Popoviciu, alţi designeri clujeni foarte buni, cred eu, vezi fotografiile, împrieteneşte-te cu ei pe Facebook, poartă-i! :) Iar restul de 20%, reputaţia şcolarilor inimoşi care termină cu bine licenţa sau masteratul în fiecare an, din 2010 încoace, un procent cu mari şanse de creştere.

Ar putea să ţină mult şi bine luminile numai pe el, în ţară, dac-ar vrea. Dar nu vrea, are şi el, ca şi mine, o încredere dubioasă că împreună suntem mai puternici, avem mai mult sens. De asta, de-un timp, anual, Lucian Broscăţean îşi invită toţi prietenii relevanţi din industria modei la un show al şcolarilor absolvenţi la Cluj, show în care se implică enorm alături de minunatele doamne Martin şi Basso-Stănescu, show în care îi obligă pe cei mici să fie cu adevărat “de podium”.

Şi aşa, şcolarii sunt ochiţi de presă sau de producători sau de comercianţi şi ajung prin reviste şi pe bloguri, prin fabrici ori ateliere de brand, prin magazine online. Deci ajung să-şi facă efectiv meseria cu ecou la iubitoarele de modă! Iar UAD Cluj nu va fi dat doar unul, două, cinci mari talente, ci o forţă mare creativă, de câteva zeci de inşi, în curând. Forţă de şcoală de design!

Anul ăsta am ajuns la showul pomenit foarte interesată de capete creative care ar putea lucra într-un business mass-market; TinaR, cel de care mă îngrijesc eu. Care ar putea îmbrăca frumos, chiar memorabil uneori, pe bani puţini şi foarte puţini, sute de mii de românce. Iată pe cine am pus ochii, şcolari talentaţi ale căror contacte vi le las pe fotografii, poate vreţi să le faceţi o comandă, să le daţi un prim mare credit! Asta e ce-aş purta eu din ce au gândit ei, fără ezitare ;)

 


Facebook comments:

1 comment

line
 1. Paula, la fel ca tine si Lucian, si eu cred impreuna suntem mai puternici.
  Din pacate dupa evenimente de gen nu prea multi sunt cei care razbesc si ajung intr-o companie de renume.
  E o vina comuna, atat a lor cat si a celor care-i pregatesc.Ei se viseaza mari directori de creatie si nu se lasa “ademeniti” de un job de designer la un brand oarecare, iar cei care-i invata scoala nu se deranjeaza sa-i aduca cu picioarele pe pamant.
  Parerea mea, din experienta mai multora.
  :D

  line

Leave a Reply