My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci Siverek Haber whatsapp toplu mesaj Otel Malzemeleri harddisk dolumu ne demek Pegasus iletisim ucuz burun estetigi Teknoloji Bilim Turkiye Haberleri su tesisat tamiri sisli kombi tamiri satis egitimi cekmekoy elektrikci malatya haber umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci


rss search

Dorurile lui Doru

line

de Ovidiu Militaru

Lui Doru i-e dor de o amandineză, poate două, uneori chiar opt sau nouă, plutind în sirop şi înecate în cremă, savurate pe îndelete în doi sau cumpărate pe fugă pentru ea de la cofetăria din vale cu scaune şi mese din fier ce probabil fuseseră confecţionate pe vremea când postul naţional de televiziune emitea doar patru ore pe zi.

Lui Doru i-e dor şi de floricelele pe care ea i le desena pe caiete studenţeşti sau coli A4 în timpul cursurilor din ultimii doi ani de facultate care erau urmate negreşit de escapade cinefile ce începeau la Studio, ţineau până la Corso şi se sfârşeau pe inserat cu poezii scrise şi recitate sub sălcii pe malul lacului din Cişmigiu.

Dar în primul rând lui Doru i-e dor să fie iar timid, să ezite, să se hotărască şi apoi să se răzgândească în ultimul moment, să caute sau să aştepte momentul ideal în care să facă cea mai tainică mărturisire, cu inima lovindu-i nebuneşte sternul, palmele transpirate, vocea gâtuită şi gura uscată de la emoţia acelui “ştii, tu eşti ea”.

Şapte ani mai târziu, lui Doru încă i-e dor de ea, cea care a stricat totul.

****

Mereu la începutul lui martie, mereu serile, îi rog să ne scrie. Ştiu sigur că ne vor bucura, că ne vor inspira, că vor da cu alifie. Sunt Domni Bine, mai rar ca ei!


Facebook comments:

1 comment

line
  1. Ana

    cu totii cred ca avem un astfel de dor …

    line

Leave a Reply