My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci Siverek Haber whatsapp toplu mesaj Otel Malzemeleri harddisk dolumu ne demek Pegasus iletisim ucuz burun estetigi Teknoloji Bilim Turkiye Haberleri su tesisat tamiri sisli kombi tamiri satis egitimi cekmekoy elektrikci malatya haber umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci


rss search

>Imbratisari-feshan

line

>Dorin Dumitru, un oltean-bataios, face iar feshan-uic, din mai-nimic, la Craiova.

Festivalul asta de mode al lui e un eveniment la care ma duc mereu pregatita sa vad niste haine spre-kitsch care se pliaza, insa, pe gusturile, asteptarile si buzunarele oltenilor, niste fatuce subrede care se plimba dezgolite ca sa se-aleaga o missa dintre ele, si, culmea, pe unii dintre cei mai renumiti designeri din lume!


Agatha Ruiz de la Prada si 2 Gun Towers l-au onorat cu prezenta, pana acum, pe Dorin Dumitru, la Craiova. Urmeaza Elie Saab in 2010. Nu stiu cum face, dar reuseste necrezutul, chiar daca “peisajul” nu-l prea ajuta in negocierile cu staff-urile creatorilor internationali…

Dar daca l-ar ajuta cu adevarat? Daca si conceptul, si mizele, si promovarea unui asemenea eveniment ar fi mai putin “nebuloase”? Daca nu s-ar mai cheltui bani doar pentru “entarteimantul” unor balosi-ghiulosi care nu pricep mai-nimic din moda?


Daca si-ar uni Dorin Dumitru fortele cu Alin Galatescu si feshan-uic-ul de la Cluj, care incepe sa capete consistenta prin designerii locali creditati ce i se afiliaza (Wilhelmina Arz, Silvia Serban, Andreea Tincu, Carmen Secareanu, Valentina Vidrascu, Editha Lupea), cu rostul de a obtine garantat si o prezenta internationala inedita in Ardeal, unde lucrurile chiar par sa aiba mai mult gust, mai mult rost si… chiar un public educat?

Poate ca, printr-o asemenea imbratisare, chiar n-am mai vorbi, in trei ani, despre moda locala ca despre o femeie frumoasa care nu iese niciodata din casa – “Ce noroc ca exista, pacat de ea ca n-o vede nimeni!” si nici nu ne-ar mai intreba chiar multi, straini si senini, peste cinci ani: “Care moda romaneasca?”

Eu continuu sa cred ca numai colaborarea strategica a cinci oameni-cheie din industrie va face sa conteze si moda asta a noastra! Voi ce credeti? Pe cine ati pune la socoteala?


Facebook comments:


Leave a Reply