My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci Siverek Haber whatsapp toplu mesaj Otel Malzemeleri harddisk dolumu ne demek Pegasus iletisim ucuz burun estetigi Teknoloji Bilim Turkiye Haberleri su tesisat tamiri sisli kombi tamiri satis egitimi cekmekoy elektrikci malatya haber umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci


rss search

Paula si merele de aur (primele trei)

line

Tot drumul, din prelungirea Ghencea până la zoo Băneasa, puştiul de patru ani de la casa de copii n-a întrebat decât Mai suntem în România? Mai suntem în România? Şi uite aşa mi-a sunat foarte clar în cap că noi, cei care am ales să rămânem, avem de construit un basm şi mai şi – oho – pentru cei ca el, obligaţi să rămână.

Born. Still alive. Will leave better world behind, vorba aia. Primul măr de aur.

De curând a murit tante Miţa, care m-a făcut mare cu supă cu tăiţei şi care mi-a dat şi la Bucureşti, dup-aia, tăiţeii ei, ca să mă ferească de ăi băloşi din toate restaurantele. Şi-am hotărât să nu mai mănânc, de acum, supă cu tăiţei.

Degeaba îţi cumperi maşini de milioane în locul oamenilor de milioane. Tăiţeii nu vor fi niciodată la fel. Al doilea măr de aur.

Şi acasă la Bran, la sfârşitul unei săptămâni în care am luptat să fiu mai bogată cu o dorinţă împlinită şi ea Nu şi Nu, ce scrisese mama după “dictarea” lui Paler pe un post-it, pe frigider? Că fericirea nu-i să ai tot ce-ţi doreşti, ci să doreşti mult tot ce ai. Şi m-a pălit cât de important e să avem noi trei Negrea grijă mare unul de altul şi am rămas la taclale în sensul ăsta până seara târziu la mine-n cameră. Şi la un moment dat, ce credeţi?

Am ridicat ochii şi tata dormea în spatele mamei cu mâna stângă în buzunarul ei de la pantaloni. Şi mi-am amintit că Doru, la petrecerea de Crăciun, mi-a zis că o să fiu o supermamă. Iar eu am întrebat atunci Şi cine-mi aduce şi mie, măi, băieţi, Tide-ul la faza asta? Un tip cam ca tata aş vrea, acum ştiu, hehe. Al treilea măr de aur.

Descoperit-aţi şi voi nişte mere de aur prin ultima vreme, aveţi chef de povestit?


Facebook comments:

3 comments

line
 1. frumoasa insemnare, domnisoara. de aur :) va pup

  line
 2. Paula

  va pup si eu si va ad’or, fireste :) î
  multumesc, sunt plina de emotii zilele astea

  line
 3. Ovidiu

  Se zice ca fetele isi aleg sotii dupa modelul tatalui :)

  line

Trackbacks/Pingbacks

 1. Paula si merele de aur (urmatoarele trei) | - [...] ŞI Paula şi merele de aur (primele trei) var addedComment = ...
 2. Paula si merele de aur (ultimele trei) | - [...] ŞI primele trei, următoarele trei, încă trei var addedComment = ...

Leave a Reply