My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci Siverek Haber whatsapp toplu mesaj Otel Malzemeleri harddisk dolumu ne demek Pegasus iletisim ucuz burun estetigi Teknoloji Bilim Turkiye Haberleri su tesisat tamiri sisli kombi tamiri satis egitimi cekmekoy elektrikci malatya haber umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci


rss search

>Pe muchie de cutit

line

>De Craciun, juma de Romanie a primit pijamale. Bine ca au fo bani de pijamale, sigur! Doar ca.. romanii i-au dat pe pijamale chinezesti; deloc un motiv de veselie.

Si daca nu stiati cat e de grav: China ar putea deveni, la sfarsitul lui 2009, cel mai mare exportator mondial, cu o felie de 9% din comertul global.

Dar cat de pe muchie de cutit e Romania in confectii stiti?

Nu mai avem producatori locali de materie prima, nici de accesorii textile. Nu am avut niciodata targuri business-to-business pentru confectioneri, cu focus pe contractare. Legislatia favorizeaza “tzeparii” iar brandurile locale se sfarsesc in competitia neloiala cu chinezariile. A revenit traditia imprumutului hainelor iar sansele ca, in 2010, sa creasca macar “de obraz” consumul de marci neaose sunt nule.

Asa ca norocul producatorilor romani de imbracaminte va sta, anul viitor, in export. In 2010, ei vor fi, mai mult ca oricand, “fiii ploii”: vor face matanii pentru ca nemtii, francezii si italienii sa le poata da si lor de mancare dintr-un consum revigorat.

TOTUSI, NOI, ROMANII, CE HAINE VOM CUMPARA ANUL VIITOR, O DATA SAU DE DOUA ORI, CAND VOM AVEA SI BUGET ALOCAT PENTRU ASTA?

[daca am alege marci locale, n-ar strica, dupa cum am povestit..]

Voi ce branduri romanesti cunoasteti? Purtati marci locale, v-au fidelizat?


Facebook comments:


Leave a Reply