My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci istanbul elektrikci whatsapp toplu mesaj Otel Malzemeleri harddisk dolumu ne demek Pegasus iletisim ucuz burun estetigi Teknoloji Bilim Turkiye Haberleri su tesisat tamiri sisli kombi tamiri satis egitimi cekmekoy elektrikci uskudar kornis montaj umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci


rss search

Si acum ce?

line

Acum vor creşte afacerile tinerilor designeri. Dacă vor trage şi ei politicos în sensul ăsta, fireşte.

O să ne isterizăm cât o să ne isterizăm şi cu H&M, o s-ajungă uniforma ţării în vară iar vreo 25% dintre noi, copleşite şi orgolioase, o să ne dorim dinadins să fim deosebite. Mereu, nu doar uneori. Aşa că o să umblăm din cuib online în cuib online, zi de zi, pentru tot câte un strop de special vestimentar. Cine ştie, poate vom ajunge chiar să ne cumpărăm materiale din străinătate şi să dăm fuga la croitoreasă cu ele şi cu ideea noastră mult bibilită de “cum să arate haina”…

Ce-ar avea de făcut, după mine, tinerii designeri ca să ne câştige în căutările astea: să ne vândă specialul, dar nu trendy, cârpos şi la preţ mare (doar  îl găsim la preţ mic, la H&M, de acum până-n vecie), pe Facebook. Aici trăim cel mai mult, îndrăznesc să zic, aici se vede bine cine suntem, aici ne pot agăţa foarte customizat, aici ne pot loializa.

Ieri, un designer care mi-e tare drag mi-a dat mail să-mi explice cât de în tendinţe e colecţia lui pentru primăvară-vară. Drept pentru care nici nu-mi place deloc colecţia. Pentru că nu ce-i în tendinţe caut să cumpăr de la un tânăr asemenea, ci piese unicat. Voi nu tot la fel?


Facebook comments:

5 comments

line
 1. Loredana Munteanu

  Chiar vorbeam cu Alex despre nebunia H&M,dar depinde si cum le combini… In final, daca o persoana care se respecta,clar o sa vrea tot ce e mai bun pentru sine,si automat o sa caute lucruri care sa o individualizeze,nu sa o uniformizeze.

  line
 2. Paula

  Tocmai de asta m-a uimit tanarul designer de care spuneam cu mailul in care imi povestea cat e de uniforma, de fapt, colectia…

  line
 3. sasha

  hai sa-ti zic de ce nu cred ca H&M va deveni uniforma, daca tine trendul inceput; pentru ca:

  - au oameni nepregatiti care nu fac fata unor situatii incarcate
  - nu au oameni prezenti in magazin pe care sa ii intrebi diverse, in afara de doamnele de serviciu si domnii de la paza
  - au magazine arhi-aglomerate
  - strategia de visual-merchandising are probabil o logica, insa nu una pe care o dibuiesc eu ceea ce presupune ca trebuie sa iei toate hainele la rand pentru a gasi ceva
  - romanii inca au transmisa genetic ura pt cozi incat sa nu le faza placere sa stea la una pentru a intra in magazin
  - a intrat predominant cu colectie casual cand se stie, cunoaste si vuieste ca romanii merg spre cat mai elegant (chiar si cand nu e cazul)

  raman h&m grouppie, dar prefer sa cumpar din magazinele lor din strainatate – fara vreun snobism.

  line
 4. Paula

  Mi s-a gigaluat de retailul mass-market lunile astea… M-apuc sa scriu despre lucruri mai simpatice :) O exclusivitate din laboratoarele Rozalb de Mura cred ca-i tocmai binevenita duminica-luni, nu?

  P.S. Zilele trecute m-a sunat o prietena care face ditamai conferinta pe responsabilitate sociala, sa ma intrebe daca stiu pe niste unii la H&M, ca ei au supercampanii de CSR. Si i-am dat contact, na. Si mi-am amintit ca e inca ceva misto in adancurile marcilor astora de masa. Unora.

  line
 5. sasha

  cu riscul de a repeta: ihc ♥ rozalb de mura :) !

  line

Leave a Reply