My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci Siverek Haber whatsapp toplu mesaj Otel Malzemeleri harddisk dolumu ne demek Pegasus iletisim ucuz burun estetigi Teknoloji Bilim Turkiye Haberleri su tesisat tamiri sisli kombi tamiri satis egitimi cekmekoy elektrikci malatya haber umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci


rss search

>sunt lucruri si sunt oameni [I]

line

>Nu stiu voi cum veti face socoteala anului astuia, dar eu am ales sa-mi masor 2009le in oameni, cautandu-l pe acel unu-minune pe luna.

Oameni care mi-au intamplat, vrand-nevrand, povesti: fie mi-au dat peste cap ordinile, fie mi-au servit pe tava toate clarurile din lume, fie au avut grija atunci cand meritam cel mai putin, fie doar au aparut de dup-un colt si, din intamplare, au avut o baterie cu sclipici sau cu ambitz in plus.


IANUARIE

Doctorul Nechifor, de la Universitar, l-a “nucleoplastiat” pe tata la coloana de sprinteneste acum ca unul de douaj’ de ani. Eu am avut voie sa stau in sala de operatii; imi doream sa pricep bine cum se face interventia asta – hernia de disc, vindecata cu acul. Cu maiestria lui Nechifor am “salvat” alti cinci prieteni de cutit, in ’09, asa ca n-am cum sa nu-l iubesc tare pe omul asta!

FEBRUARIE

In Ioanid, la -10 grade, un tip a coborat de pe-o motocicleta cu o esarfa in dar. Purtam doar un trench, pe umeri, in asteptarea unui soi de fericire. Si-atunci, sigur ca “gerul” mi-a dat doua palme, de invatatura.

MARTIE

Il luasem la trei-pazeste in octombrie; habar n-avea ca trebuie sa comunice! Tocmai castigase ditamai concursul international iar, in Romania, jurnalistii de moda nu scrisesera nimic; habar n-aveau.. In martie era deja coplesit de cat ajunsese sa relationeze cu ei; isi pregatea primul mare show. Cu febra 40, m-am “sculat” din morti si l-am tinut de mana in backstage. Ma inspirase nemaipomenit: crescuse, intr-un an, cat altii in zece! Lucian Broscatean.

APRILIE

Un domn de la Politia Capitalei avea o garsoniera; eu cautam una. El si-a trimis, politicos, soferul dupa mine, nenea m-a dus la ea, mi-a povestit-o si mi-a placut tare, dar m-a adus si ‘napoi la buro: era prea departe. Domnul, scolit pe la FBI, si-a pus repede prietenii “in garda”, sa-mi gaseasca, totusi, ceva bun.. Un domn prea rar!

MAI

Am facut douajdoi de ani cu iPodu’ pe timpane si-a trecut repede.

IUNIE

Uneori te plictisesti si cauti ocazia sa te-arunci in haos: imaginati-va un jurnalist de business la un interviu de angajare cu seful unui tabloid. Putea sa fie cel mai haios si securizat job posibil, doar ca, nah, omul mi-a placut prea, in mixul lui de patima si control, ca sa nu-l am de prieten! Il stiu din vreo 20 de ore de joaca si povesti care nu, nu mi-au adus haosul cautat; s-a trezit spunand “Mah, tu ai putea face orice” si mi-a fost, dintr-o data si bine, foarte clar.


Facebook comments:


Leave a Reply